Jag fick den geniala idén att panera en redan friterad schnitzel för att ge den extra smak och ännu mer härlig krispighet. Här med hot sauce och en svalkande ranchdressing.

17 jan 2020

Frityerar du får du en lite fluffigare panering, men jag har stekt de här i generöst med olja också och det blev supergott.

Hot sauce finns i flera olika varianter med olika styrka och du hittar dem ibland bland kryddor, ibland bland soja och vinäger, men oftast bland andra färdiga dressingar och såser.

4 portioner

4 vegoschnitzlar, jag vände mig av Anammas
ca 2 liter rapsolja



Frityrsmet

2,5 dl mjölk, t ex osötad soja-, havre- eller mandelmjölk
1,5 dl vetemjöl
1-2 msk hot sauce
salt

Panering
2 dl vetemjöl
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk paprikapulver
salt
svartpeppar

Ranch
dressing
1 dl majonnäs
, t ex äggfri
1 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad persilja
salt
svartpeppar

Till servering
4 hamburgerbröd
sallad
rödlök, skivad

1. Hetta upp oljan till 180 grader i en tjockbottnad kastrull.
2. Under tiden vispar du ihop samtliga ingredienser till frityrsmeten i en djup tallrik. Blanda ingredienserna till paneringen på en tallrik.
3. Vänd schnitzeln först i smeten och sedan i paneringen. Droppa ner i den heta oljan och fritera tills de är vackert gyllenbruna. Låt rinna av på lite hushållspapper.
4. Blanda ihop ingredienserna till ranchdressingen. Bred ett lager på hamburgerbrödet.
5. Toppa med en schnitzel, eventuellt mer hot sauce, sallad och rödlök.