Det här receptet är inget exakt recept, men ni förstår metoden. Jag tycker det är enklast att göra egna semlor eftersom det är enklast om grädden inte sticker ut för mycket på sidorna och det är även bra om locket är lite större. Semlan blir mycket lättare att panera då och du minskar risken för att grädden ska sippra ut under friteringen.
1 semla, se recept här
1 dl vetemjöl
1 dl vatten
1 dl ströbröd
rapsolja att fritera i
florsocker att pudra över
1. Lägg in semlan i frysen i ett dygn.
2. Vispa ihop vetemjöl och vatten tills du har en lagom tjock smet.
3. Vänd semlan först i smeten och sedan i ströbrödet. Sätt på en bakplåtspappersklädd tallrik och ställ in i frysen i ett dygn.
4. Dagen efter, upprepa paneringen och ställ in semlan i frysen. Den ska vara iskall när den friteras.
5. Hetta upp generöst med olja i en kastrull. Sikta på 180 grader.
6. Droppa ner den panerade semlan och fritera i 4 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
7. Pudra med florsocker och hugg in.