Det här är en brutalt fantastisk blandning av morotskaka och friterade munkar... med en syrlig färskostdipp. Morotskaksmunkar!

30 sep 2019

Psst… Jag la till lite extra socker i receptet för jag tycker att det blir godare. I videon säger jag nämligen 3/4 dl strösocker.

Morotskaksmunkar
1,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
0,5 dl hackade valnötter
0,5 tsk kanel
0,25 tsk mald kardemumma
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
1 dl vatten
2,5 dl rivna morötter
rapsolja att fritera i

Färskostdipp
100 g färskost, t ex växtbaserad
100 g smör, t ex mjölkfritt
¾ dl florsocker
0,5 citron, saften

Morotskaksmunkar
1. Blanda ihop vetemjöl, strösocker, valnötter, kanel, kardemumma, bakpulver och salt i en skål.
2. Vispa ner vattnet så att du får en slät smet. Vänd sedan ner de rivna morötterna.
3. Hetta upp generöst med olja i en kastrull eller stekpanna. Sikta på 180 grader. Klicka ut 1-2 teskedsstora klickar i den heta oljan. Fritera någon minut på varje sida så att de blir vackert gyllenbruna. Servera tillsammans med färskostdippen.

Färskostdipp
1. Blanda ihop allt i en skål.