Friterad indisk burgare

Här kommer en supermaxad burgare där allt friteras… till och med brödet! Och allt med indiska smaker. En brödpakora med schnitzel!

*I samarbete med LikeMeat*

Jag är ett stort fan av Crispy No Chicken Burger, men det kanske ni redan vet. Jag älskar Crispy No Chicken Burger på Max och jag älskar att jag kan steka på den även hemma.

Jag ville göra något annorlunda, bombastiskt och fantastiskt och satt med min indiska kille och pratade om vad som är det mest maffiga i indisk väg. Frasig friterad pakora! Och ännu bättre, brödpakora som är friterat bröd. Så jag gjorde en variant där jag använda burgaren i ett bröd och sedan friterade hela kalaset. Det… blev… magiskt!

Crispy No Chicken Burger

Like Crispy No Chicken Burger från LikeMeat är alltså samma krispiga burgare som säljs på Max. Du steker den enkelt i lite olja och kan använda den till så mycket gott! Finns nu på ICA, Coop, Hemköp, Willys och CityGross.

De är sojabaserade, milt kryddade och framförallt galet krispiga.

Vad är brödpakora

Brödpakora är ett indiskt snack som kan göras på lite olika sätt. Man kan dels fylla två brödskivor med en kryddig potatisfyllning och sedan doppa i en kikärtssmet och fritera. Eller som de här, en enklare variant där man vänder brödskivor i en kryddig smet och friterar.

Recept: Crispy No Chicken pakora

2-4 portioner

2 Crispy No Chicken Burger från LikeMeat
2 hamburgerbröd

2 dl kikärtsmjöl
1 tsk chilipulver
1 tsk hel spiskummin (eller mald)
0,5 tsk gurkmeja
1 tsk salt
ca 1,5-2 dl vatten
0,5 rödlök, finhackad
2 gröna chili, finhackade (kan uteslutas)
ev. 2 msk finhackad koriander

olja att fritera i

Servering
Ketchup, tamarindchutney eller mangochutney

  1. Stek Crispy No Chicken Burger i lite olja så att de får fint med färg på båda sidor.
  2. Skär av ändarna på burgarna så att de får plats i ett hamburgerbröd.
  3. Vispa ihop kikärtsmjöl, kryddor och vatten i en skål. Du ska få en ganska tjock smet.
  4. Vispa ner rödlök, chili och koriander.
  5. Hetta upp generöst med olja i en kastrull eller hög stekpanna. Sikta på 180 grader.
  6. Toppa hela burgaren i smeten och droppa sedan försiktigt ner i oljan. Fritera gyllene på båda sidor. Det tar några minuter på varje sida.
  7. Servera med ketchup, tamarindchutney eller mangochutney.