I samarbete med Arvid Nordqvist
Jag har inga problem att utnämna det här till min favoritburgare alla kategorier. Den har exakt allt jag älskar. Friterad blomkål är ju bland det bästa jag vet och vänd i en smörig buffalosås är det över för mig. Det är så fantastiskt att man måste testa för att förstå. Till har jag en enkel majonnäsdressing med Buffalo Hot Sauce och krispiga grönsaker.
Tabasco har flera olika chilisåser och jag har testat med flera. Alla blir riktigt goda så det handlar mest om vilken du gillar mest och hur mycket hetta du klarar av.

Tabasco Buffalo Style Hot Sauce
Det här är min absoluta favoritsås just nu. Den är ju självklart som gjord för den här blomkålen men jag älskar den över allt friterad (även att doppa pommes i). Den är god i majonnässåser, den är god till rostade grönsaker och den är god till grillat. Stark men inte för stark, kryddig och orimligt god.
Recept: Friterad blomkålsburgare med Buffalo Hot Sauce
4 portioner
Frityrsmet och panering
4 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk vitlökspulver
2 tsk Coleman’s Senapspulver, kan uteslutas
1 tsk salt
2 dl mjölk, blanda med hälften av mjölet
75 g smält smör, t ex mjölkfritt
1 dl Tabasco Buffalo Style Hot Sauce
Dressing
1 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 dl majonnäs, t ex äggfri
1 msk Tabasco Buffalo Style Hot Sauce
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk lökpulver
salt
svartpeppar
Servering
4 hamburgerbröd
sallad
rödlök
1. Skär blomkålen i mindre buketter.
2. Blanda ihop mjöl och kryddor i en skål.
3. Vispa ihop hälften av mjölblandningen med mjölken i en annan skål.
4. Hetta upp oljan i en kastrull till 180 grader.
5. Vänd blomkålen först i smeten, sedan i mjölblandningen. Det gör inget om den inte täcks helt perfekt.
6. Fritera blomkålen i 2-3 omgånger tills den är gyllene. Det tar kanske 4-5 minuter.
7. Lyft upp blomkålen med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Lägg ner i en skål.
8. Smält ihop smör och hot sauce i en kastrull. Blanda med blomkålen och servera på stört med ranchdressingen.
9. Bred dressingen på hamburgerbrödet. Toppa med den friterade blomkålen, sallad, rödlök och tomat.
Dressing
1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.