Jag lovar, det här är sista semmelvarianten! Men det blev sååå gott att jag inte kunde låta bli. Mandelmassefyllda kardemummabullar, stekta gyllene och vända i kardemummasocker.

19 jan 2020

4 portioner

4 kardemummabullar
75 g mandelmassa
ca 0,5 + 3 dl mandelmjölk
1 dl strösocker
1 tsk mald kardemumma
vispgrädde till servering, t ex mjölkfri som Aito havregrädde eller Alpro sojagrädde

1. Halvera bullarna.
2. Riv mandelmassan och blanda med 0,5 dl mandelmjölk till en kräm. Bred ut på alla bottnarna på bullarna. Lägg på locket.
3. Häll upp mandelmjölk i en djup tallrik. Blanda strösocker och kardemumma på en tallrik.
4. Vänd bullarna först i mjölken och stek gyllene i lite smör (t ex mjölkfritt). Pressa gärna till dem med stekspaden så att de blir plattare.
5. Vänd de nystekta bullarna i kardemummasockret. Servera med vispad grädde.