Annons
Cape Ad

French toast med choklad, mer choklad, kanderade nötter och päron

French toast, eller fattiga riddare, är en lyxig frukost eller smarrig dessert. Här har vi fulländat dem med choklad i mängder, kanderade nötter och päron.

Det är bäst att göra french toast på dagsgammalt bröd eftersom det suger åt sig bättre av vätskan.

4 portioner

8 skivor dagsgammalt bröd
3 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk
2 msk vetemjöl
2 msk kakao
2 msk lönnsirap

Till servering
1 burk konserverade päron, i klyftor
chokladsås
lönnsirapsnötter, se recept
chokladglass

1. Vispa ihop mjölk, vetemjöl, kaka och lönnsirap i en skål eller djup tallrik.
2. Doppa brödskivorna i mjölkblandningen och pressa ut lite av vätskan.
3. Stek brödskivorna i smör (t ex mjölkfritt) eller kokosolja.
4. Servera de genast genom att lägga upp på en tallrik och toppa med konserverade päron, chokladsås, kanderade nötter och glass.