4 portioner
8 skivor brioche eller vitt formbröd, gärna dygnsgammalt
3 dl mjölk, t ex soja-, mandel- eller havremjölk
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
3 bananer
1 dl rostade pekannötter
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
lönnsirap till servering
Blanda mjölk, vaniljsocker och salt i en djup tallrik. Doppa brödskivorna i mjölkblandningen och lägg över dem på ett fat. Hacka bananerna i mindre bitar. Hacka även pekannötterna. Blanda bananer, pekannötter och farinsocker i en skål. Fördela bananblandningen över hälften av bröd- skivorna. Lägg på resterande skivor och pressa till. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek french toasten gyllenbruna på båda sidor.
Vänd dem i strösocker och skär i trekanter. Servera med lönnsirap.
Receptet är från Mattias Kristianssons bok ”Välkommen till vegoriket”, full med vegetarisk/vegansk mat för alla tillfällen. Köp den här.