Fredriks fikas scones!

Det här är utan tvekan mina favoritscones och de är signerade bästa Fredrik Nylén aka. Fredriks fika.

Jag gör scones väldigt ofta. Varje gång jag har besök eller gör frukost åt andra samt varje gång det regnar. Jag älskar scones! Det är superenkelt, alltid gott och trots att de går så snabbt att baka känns de galet lyxiga. Det här snubblade jag på efter många andra recept och det har blivit min favorit. Men så är det också bästa Fredrik Nylén som ligger bakom det!

Fredrik Nylén

Okej, så här kommer min kärleksförklaring… Fredrik är inte bara en av de trevligaste personerna jag träffat, han är så sjukt duktig! Inte bara på att ta fram enkla och fabulösa bakverk utan han skriver även smidiga recept och tar helt makalöst fina bilder. Följ honom på instagram @fredriksfika och följ hans blogg Fredriks fika.

Fredriks böcker

Fredrik har släppt flera bakböcker med olika teman. Senaste är om småkakor och den är superfin, men den jag har använt mest är ”Matbröd”. Alla finns på Adlibris, Bokus och där du köper böcker.

Fredriks scones

Här Fredriks bild på sina scones som du hittar här. Jag tog en skärmdump just fyi. Jag följer receptet till punkt och pricka, förutom att jag använder mjölkfritt margarin och havre- eller sojamjölk. Känns degen för kletig är det bara att tillsätta lite mer vetemjöl, men inte för mycket!

Fredriks fikas scones

4 st

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smör, t ex mjölkfritt
2 dl mjölk, t ex havre- eller sojamjölk

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med mjölblandningen tills du har en gryning mix.
3. Tillsätt mjölk och arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.
4. Tryck ut degen till en rundel på en bakplåtspappersklädd plåt. Ha lite mjöl på fingrarna så blir det inte så klibbigt. Skär rundeln i fyra delar.
5. Baka mitt i ugnen i 12 minuter.