Alla har sina knep för att få till den frasigaste våfflan! Vanligt är att byta ut vattnet mot kolsyrat, men vi tror dock att det hemliga tricket stavas: majsmjöl!

24 mar 2017

10st

2 dl vetemjöl
1,5 dl majsmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g rapsolja eller smör, tex mjölkfritt mjölkfritt
2 dl mjölk, t ex havre-, soja-, eller mandelmjölk
2,5 dl kolsyrat vatten

Till servering
färska bär
sylt
vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy

Smält smöret försiktigt i mikron eller i en kastrull.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt mjölken, sedan lite vatten i taget och avslutningsvis det smälta smöret. Vispa ihop allt till en slät smet utan klumpar.
Grädda i våffeljärn tills våfflorna är gyllene.

Servera med färska bär, sylt och vispad grädde.

Tips! Testa att smaksätta med riven mandel­massa, citrusskal, nötsmör, sirap, glass…möjligheterna är oändliga!