ANNONS

Frasig våffelbakelse

Alla har sina knep för att få till den frasigaste våfflan! Vanligt är att byta ut vattnet mot kolsyrat, men vi tror dock att det hemliga tricket stavas: majsmjöl!

10st

2 dl vetemjöl
1,5 dl majsmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g rapsolja eller smör, tex mjölkfritt mjölkfritt
2 dl mjölk, t ex havre-, soja-, eller mandelmjölk
2,5 dl kolsyrat vatten

Till servering
färska bär
sylt
vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy

Smält smöret försiktigt i mikron eller i en kastrull.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt mjölken, sedan lite vatten i taget och avslutningsvis det smälta smöret. Vispa ihop allt till en slät smet utan klumpar.
Grädda i våffeljärn tills våfflorna är gyllene.

Servera med färska bär, sylt och vispad grädde.

Tips! Testa att smaksätta med riven mandel­massa, citrusskal, nötsmör, sirap, glass…möjligheterna är oändliga!