Annons
Cape Ad

Frasig falafel med grön tahinipotatissallad

Hur vackert är inte det här? Frasig falafel och en potatissallad med yoghurt, tahini och färska örter.

Betalt samarbete med Anamma

Jag är uppvuxen på falafel och tröttnar aldrig på den. Men jag är picky! Och Anammas falafel är en av mina absoluta favoriter. Något som är väldigt gott till falafel är faktiskt potatissallad. Både en vanlig klassisk och krämig, men speciellt den här med tahini, yoghurt och färska örter.

Jag gillar även att servera den som här, på ett stort fat, så får folk hugga in bäst de vill. Sharing is caring!

Anammas falafel

Jag har alltid sagt att Anammas falafel är en av de bästa som går att köpa färdiga. De blir underbart frasiga och är kryddade med persilja, vitlök, lök och kryddor. Du hittar den i frysdisken i förpackningar om 325 g och 900 g. Allt du behöver göra är att steka dem i olja eller köra de i airfryern.

Frasig falafel med grön tahinipotatissallad

4 portioner

800 g potatis

1 knippe sparris

125 g sockerärtor eller sugarsnaps
 
Grön tahinidressing
0,5 dl tahini

1,5 dl yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
3 msk vatten
1 citron, saften

2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl hackad persilja

1 dl hackad dill

en näve färsk babyspenat
salt

svartpeppar



Citronmarinerad lök
1 rödlök, tunt skivade
1 citron, saften



Servering
1 förpackning Anamma Falafel (350 g)


  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skär av den nedersta träiga delen på sparrisen. Dela sedan sparrisen i två bitar.
  3. När det återstår 3-5 minuter av potatisen så droppa ner sparrisen och låt koka med.
  4. När det återstår 30 sekunder doppar du ner sockerärtorna. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten så att alla grönsaker svalnar.
  5. Mixa samtliga ingredienser till dressingen i en blender eller matberedare tills du har en slät sås. Det går även bra med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda dressingen potatisen och grönsakerna.
  7. Blanda rödlöken med citronsaften och lite salt. Krama den gärna lätt med händerna.
  8. Stek nu Anammas falafel gyllene i generöst med olja.
  9. Servera tillsammans med potatissalladen och citronmarinerad lök.