Annons
Cape Ad

Franska pepparkakor

Franska pepparkakor är härligt krydda och blir charmigt ojämna i formen eftersom den skärs.

Dessa skurna pepparkakor är ovanliga med de kanderade apelsinskalen, men receptet härstammar, och är veganiserat, från Jan Hedhs recept. Han tycker att detta är det absolut bästa receptet.

Julens veganska bakning

I Julens veganska bakning har Karolina Tegelaar samlat juliga recept från Sverige och övriga världen. Den är fullmatad med smarta tips på hur du lyckas med t ex kolor och mjuka kakor. Den är så maxad att den är svår att sammanfatta, det är bättre att du bara köper den!

Franska pepparkakor

225 g mjukt margarin, mjölkfritt
1 dl florsocker
1 dl farinsocker
1 1⁄2 tsk mald ingefära
2 1⁄2 tsk mald kanel
1 1⁄2 tsk mald kryddnejlika
1 krm salt
1 krm bikarbonat
4 dl vetemjöl
100 g oskalad sötmandel
50 g kanderat apelsinskal

1. Rör ihop margarin med florsocker, farinsocker och kryddor.
2. Blanda bikarbonat med en deciliter av mjölet och rör ner det i degen. Arbeta in resterande 3 deciliter vetemjöl och rör till sist ner sötmandel och hackade apelsinskal.
3. Dela degen i två delar, rulla ut rullar eller forma rektanglar och förslut med plastfolie. Låt vila i frysen i minst 2 timmar.
4. Värm ugnen till 200 grader.
5. Skär de kalla rullarna 4–5 millimeter tjocka, tunnare är svårare eftersom de innehåller hela mandlar. Lägg på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 200°C i 8–10 minuter.