Bovetecrêpes görs traditionellt på bara bovetemjöl, men här kommer en smet som är lättare att steka tunna crêpes av. Jag använder mig av kikärtsspad för att binda ihop allt och ja, de här är löjligt goda och mättande.

10 sep 2020

10 st

Paris är min favoritstad i världen och det är svårt att ta två steg utan att trilla över ett crêpeställe eller en crêpevagn. Fyll med vad du vill, jag tog ost och vegetarisk skinka eftersom det är klassikern som erbjuds på gatorna.

2 ½ dl mjölk, t ex osötad soja-, havre- eller mandelmjölk
½ msk strösocker
en nypa salt
2 msk smält smör, t ex mjölkfritt
1 dl bovetemjöl
2 dl vetemjöl
1 ½ dl kikärtsspad, från en förpackning kikärter

Till servering
skivad ost, t ex mjölkfri
vegetarisk skinka, t ex Quorn eller Peas of Heaven
stekt lök och champinjoner

1. Vispa ihop samtliga ingredienser till smeten i en skål. Jag brukar faktiskt använda en stavmixer för att allt ska blandas så bra det bara går.
2. Plasta in skålen och låt smeten vila i kylskåpet över natten. Du kan även förbereda det här på morgonen om du vill äta crêpes på kvällen.
3. Hetta upp en stekpanna och stek gyllene pannkakor.
4. Fyll dem med skivad ost och skinka. Servera.

Relaterade artiklar