Fiskfria pinnar med dillsås

Fiskpinnar… ja, fast utan fisk! De här är superfrasiga och smakar precis som de ska och garanterat en ny vardagsfavorit för hela familjen. De steks klara på ett kick och passar utmärkt med potatis eller om du lyxar till det med pommes frites. Vi gillar en enkel dillsås och gröna ärtor till.

I samarbete med Garant

Fiskfria pinnar och majonnäs

Jag fullkomligt älskar Garants frasiga fiskfria pinnar. Paneringen är perfekt och de känns precis som klassiska fiskpinnar… fast helt vegetariskt såklart. Till frasiga pinnar är det alltid gott med en krämig dillsås med majonnäs och Garant har faktiskt en helt veganskt majonnäs du måste testa!

Recept: Fiskfria pinnar med dillsås

4 portioner

1 förpackning Frasiga fiskfria pinnar från Garant

Dillsås
2 dl naturell yoghurt eller crème fraîche, t ex sojayoghurt eller mjölkfri crème fraîche
1 dl vegansk majonnäs från Garant
½ citron, saften
1 dl finhackad dill, fryst går bra
salt

Servering
pommes frites
gröna ärtor
citronklyftor

1. Tillaga pommes fritesen enligt anvisningarna på förpackningen. Det är bra att börja med dem eftersom de tar längst tid.
2. Stek de fiskfria pinnarna frasiga i lite olja på båda sidor.
3. Blanda ihop samtliga ingredienser till dillsåsen. Häll kokande vatten över de gröna ärtorna så att de tinar.
4. Servera de fiskfria pinnarna tillsammans med pommes frites, dillsås, gröna ärtor och citronklyftor.