Firni – aghansk mjölkpudding

Puddingar som dessa är populära i flera
länder i Mellanöstern och Asien. Det är som en mjölkpudding, här smaksatt med kardemumma och serverad med pistagenötter och rosenblad. En superenkel dessert som ser lyxig ut när den serveras i vackra glas.

Recept: Firni – aghansk mjölkpudding

4 portioner

2 msk majsstärkelse
1⁄2 dl strösocker
1⁄2 tsk mald kardemumma
2 1⁄2 dl mjölk, t ex havre- eller sojamjölk
2 1⁄2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 msk finhackade pistagenötter
torkade rosenblad

1. Blanda majsstärkelse, strösocker och kardemumma i en kastrull.
2. Vispa ner lite mjölk och grädde i taget. Koka upp och låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar.
3. Fördela krämen i serveringsskålar eller glas. Låt svalna helt i kylskåpet.
4. Toppa med hackade pistagenötter och rosenblad. Servera.