Leila Lindholm är den senaste av en rad namnkunniga svenska konditorer som har komponerat Earth Hour-bakelsen – Silky Vegan Chocolate Mousse Pie

6 mar 2016

Leila Lindholm är den senaste av en rad namnkunniga svenska konditorer som har komponerat Earth Hour-bakelsen. Tidigare har bland annat Mia Öhrn och Pia Hall, Sally Voltaire, Roy Fares samt Sebastien Boudet gjort receptet till den klimatsmarta godbiten.

Leila, hur gick dina tankar när du skapade Earth Hour-bakelsen?
– För mig är det viktigt att vi konsumerar mat hållbart; att vi äter smartare och väljer rätt råvaror – det är det bästa vi kan göra för att ta hand om vår planet. Jag vill inspirera andra att äta mer veganmat och vegetarisk kost. Årets Earth Hour bakelse är såväl klimatsmart som hälsosam – och dessutom sagolikt god.

Lördag 19 mars 2016 klockan 20.30-21.30 lokal tid är det dags för Earth Hour – världens största miljömanifestation. Var med och uppmana makthavarna att  ta krafttag för klimatet du också. Läs mer här.

 

Silky Vegan Chocolate Mousse Pie

Pajbotten
175 g skalade, rostade hasselnötter
1,5 dl urkärnade dadlar

Chokladmousse
4 avokado
2–3 msk kakao av god kvalitet
0,5 tsk vaniljpulver
0,75 dl agavesirap
1 nypa flingsalt
mörk choklad av god kvalitet till garnering

Mixa hasselnötter och dadlar fint i en matberedare. Tryck ut massan till en botten i pajform.
Mixa avokado, kakao, vaniljpulver, agavesirap och flingsalt i matberedaren till en slät mousse. Fyll pajskalet.
Garnera pajen med hyvlad mörk choklad.

Relaterade artiklar