Dryckestips i samarbete med Hermansson & Co AB
Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw, 2022
Fylligt och generöst rött vin som är hämtat från det soliga vinområdet Jumilla i sydöstra Spanien. Passar utmärkt till medelkraftiga och kraftiga rätter eller till plockmat. Självklart är det både ekologiskt och veganskt!
Finns på ett flertal Systembolag och i Systembolagets beställningssortiment för 249 kr.
Recept: Pia Hall Foto: Eva Hildén
4 portioner
4 portioner jasminris
1 kuvert saffran, ½ gram
3 schalottenlökar, finhackade
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk salt
400 g färdigmarinerad tofu, i kuber
1 msk matolja
1 msk sojasås
Koka upp riset med saffran, lök, sambal oelek och vitlök. Smaka av med salt. Häll eventuellt på mer vatten än vad som föreskrivs. Riset ska vara lite grötigt.
Fräs tofun i olja. Häll på sojasåsen.
Servera saffransriset så fort det är färdigkokt, toppa med tofun.