Fetaostkräm och melonsallad med sumac

Den här salladen går att variera med både jordgubbar, persikor eller andra melonsorter. Tillsammans med fetaost och sumac är det en riktig dröm.

I samarbete med Myrorna

Myrorna

Om du har saker du inte längre använder, lämna in dem på Myrorna! Då kan du även passa på att köpa något, som jag gjorde. Det var så jag hittade de här faten och skålarna.
Myrorna förenar shopping och välgörenhet och har allt från köksprylar, inredning, kläder mm.

Recept: Fetaostkräm med melonsallad med sumac

4 portioner

Fetaostkräm
2 dl yoghurt, t ex havre- eller sojaoyoghurt
150 g fetaost, t ex växtbaserad som Peas of heaven eller Violife
svartpeppar

Vattenmelonsallad med sumac
3 dl tärnad vattenmelon
1 rödlök, halverad och tunt skivad
1 citron, saften
1 msk sumak
0,5 dl färsk mynta, hackad
salt

1. Mixa ihop yoghurt, fetaost och svartpeppar i en matberedare.
2. Blanda samtliga ingredienser till salladen på ett fat eller i en skål. Låt stå i 10 minuter.