De här ljuvliga bollarna är syndigt goda, doppade i choklad med en liten hasselnötsgömma. Går även att frysa in om du vill spara några till senare.

28 Nov 2018

Utanför Mjölby i den lilla byn Sya (Mjölbyvägen 8) har Erika och Jonas Frost öppnat en vegansk restaurang i ett vackert gammalt stationshus – Open New Doors Bahnhof. Hit kommer gäster från hela landet för att njuta av lokala råvaror, smaker från hela världen och bakverk att dö för.
Spana in Facebooksidan och Instagramkontot (@opennewdoors) för att få koll på menyer och events. Här kommer ett recept på en av deras populära bollar.

10-15 st

3 dl rostade hasselnötter
10 medjooldadlar eller annan saftig dadel
en nypa salt
75 g mörk choklad av bra kvalitet
hackade hasselnötter till garnering

1. Lägg undan 15 hasselnötter. Mixa resten tillsammans med dadlar och salt i en matberedare eller mixer tills det blir som en deg.
2. Forma bollar av degen och tryck in en hasselnöt i mitten av varje boll. Se till att nöten är väl gömd. Ställ i frysen.
3. Hacka några nötter till garnering och smält chokladen över ett vattenbad. 
4. Doppa bollarna i chokladen, strö över hackade nötter och låt stelna i kylskåpet.

Relaterade artiklar