Fem vegetariska lasagner

Alla älskar lasagne så vi har samlat fem favoriter: Svamplasagne, enkel lasagne, spenatlasagne, tacolasagne och en klassisk långkokt.

Det är verkligen något speciellt med lasagne. Det är omfamnande och värmande och comfort food sammanfattat i en enda gratängform. Det är också så mycket enklare än vad man ibland får för sig, plus att du kan göra mycket på samma gång.

En annan bra grej är att du kan variera i oändlighet, inte minst när du lagar vegetariskt. Här har vi samlat en blandning av gröna lasagner som du bara måste gotta dig ner i.

spenat lasagne

Spenatlasagne

Spenat ger inte bara en fantastisk färg utan smakar även gott. Använd gärna fryst hackad spenat som gör sig perfekt i den här fyllningen. Recept hittar du här.

taco lasagne

Tacolasagne

Kombinera två av svenskarnas favoriter: Taco och pasta och du får den här maffiga, moffiga lasagnen med smak av texmex-middag.
Recept hittar du här.

italiensk lasagne

Äkta italiensk lasagne

Här har vi återskapat ”originalet” enligt konstens alla regler. En långkokt färssås som varvas med bechamelsås till perfektion. Den tar lite tid men smaken är helt underbar. Recept hittar du här.

svamp lasagne

Svamplasagne

Nu när skogen och matbutikerna är full med svamp måste du bara göra svamplasagne! Blanda gärna flera olika sorters svamp för extra mustig smak. Recept hittar du här.

enkel lasagne

Enkel lasagne

Alla vill vi ha en lasagne med genvägar. Jag brukar ersätta tomaterna med färdigkryddad tomatsås från Dolmio om jag är riktigt lat ;-).
Receptet hittar du här.