Nytt restaurangkoncept satsar på vegetariskt

Nu satsar restaurangkonceotet Fazer Food & Co i Göteborg på vegetariskt.

Den 8 november lanseras restaurangkonceptet Fazer Food & Co i Nordstan, Göteborg. Aktuella omvärldstrender som hälsosamma matvanor och en större miljömedvetenhet ligger till grund för konceptet.
– I dag finns det en stor medvetenhet kring mat – vad vi äter har aldrig varit viktigare. Samtidigt är många oroade över matens inverkan på vår hälsa och miljön. Vårt nya restaurangkoncept Fazer Food & Co vägleder gästerna i rätt riktning och erbjuder god och hälsosam mat som värnar om miljön, säger Morgan Christoffersson, kommersiell direktör på Fazer Food Services.

Nudging
Fazer Food & Co använder sig av nudging för att inspirera gästerna till att öka andelen grönt och minska mängden kött på tallriken. Nudging innebär att på ett vänligt sätt knuffa gästerna i rätt riktning – så att de gör bättre och nyttigare val, något Fazer Food & Co använder sig utav till exempel genom att placera hälsosamma alternativ längst fram vid bufféborden.

Vegetarisk avdelning
I restaurangkonceptet ingår en hel familj av matupplevelser (så kallade moduler). Modulen Wicked Rabbit serverar vegetarisk mat och lämnar köttälskare precis lika nöjda som dedikerade vegetarianer.

Restaurangen Fazer Food & Co i Nordstan är det nordiska pilotprojektet. Under 2018 sker utrullningen av restaurangkonceptet till cirka 70 restauranger i Sverige. I Norden lanseras Fazer Food & Co på 600 restauranger under 2018–2019.