Fazer lanserar ett nytt växtbaserat varumärke – Fazer Willja

Fazer Willja erbjuder mjölkfria produkter inom matlagning och bakning, färdiglagad växtbaserade måltidsprodukt och granolas. Samtliga produkter från Fazer Willja är gjorda av nordisk havre.

Nu lanserar Fazer den nya växtbaserade produktfamiljen och varumärket Fazer Willja i Norden med ambitionen att göra det enklare för konsumenter att välja mer växtbaserat. De nya produkterna kommer löpande till de svenska butikerna från januari till och med april 2022.

Den nya produktfamiljen Fazer Willja består av smakrika, mjölkfria havrebaserade produkter som är lätta att använda. Produkterbjudandet sträcker sig från frukost granolas till mjölkfria havrebaserade snacks, bak- och matlagningsprodukter samt färdiglagad växtbaserade Fazer Willja Veggie Bites. Majoriteten av Fazer Willjas produkter passar även vegansk kost och innehåller även glutenfria alternativ. Alla produkter är gjorda av nordisk havre av hög kvalitet. 

Fazer Willja Oat for Cooking 15%, 250 ml är en fyllig, mjölkfri och glutenfri matlagningsprodukt som även passar vegansk kost. Den är fri från palmolja och går utmärkt att värma upp till exempelvis såser eller grytor.  

Fazer Willja Oat for Whipping, 250 ml, är en fluffig, mjölkfri och glutenfri produkt för bakning som även passar vegansk kost.. Den ger ett härligt havrefluff till dina bakverk och är givetvis fri från palmolja. 

Fazer Willja Veggie Bites, 200 g, är växtbaserade proteinkomponenter gjorda på bland annat nordisk havre (15%), och grönsaker. De är goda med ris eller pasta, i en wrap eller sallad, eller bara med en god dip. Lätta att tillaga i stekpannan eller ugnen. Redo att serveras inom 4-6 minuter! Dessa kommer i tre olika smaker – Ärta & Broccoli, Morot & Blomkål samt Rödbeta & Frön.

Fazer Willja Spread & Dip, 150 g, är en produkt som påminner om en hummus, men gjord av nordisk havre (cirka 20%), favabönor, örter och kryddor som kombinerar god smak. Innehåller kallpressad rapsolja som förstärker de naturliga smakerna från örter och kryddor. Produkten kommer i två olika smaker – Örter & Vitlök samt Ärta & Jalapeno, och de passar perfekt som sås, spread eller dipp till grönsaker etc.