Favorit i repris: Mörk tryffeltårta

I vårt andra nummer någonsin serverade vi den här mäktiga tryffeltårtan på påskbordet. Stressa inte upp dig! Den är jätteenkel att göra och kommer att älskas av alla.

12 bitar

Botten
200 g mandelmassa
l msk kakao

Tryffelfyllning
100 g smör, mjölkfritt
2,5 dl grädde, t.ex. havre- eller sojagrädde
400 g mörk choklad
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk ljus rom, kan uteslutas

Topping
1 burk konserverade päron
1 ask, 100 g, hallon

Botten
Knåda in kakaon i mandelmassan och tryck sedan ut den i botten av en springform.

Tryffelfyllning
Koka upp smör och grädde i en kastrull. Hacka under tiden den mörka chokladen fint och häll ner i en skål. När smöret har smält och grädden kokar häller du den över chokladen. Låt stå i 1 minut och rör sedan runt med en slickepott tills du får en slät och len chokladsmet. Rör ner florsocker, vaniljsocker och rom. Häll ner smeten i spring­formen och ställ in i kylen i minst 2 timmar.

När det är dags för servering tar du bort kanten på spring­formen och sätter över tryffel· tårtan på ett vackert fat. Skär de konserverade päronen i klyftor och lägg dem uppe på tårtan. Strö över färska hallon.