De här färsfyllda tomaterna ser verkligen ut som glimrande julgranskulor. De är smaksatta med salvia hasselnötter och kanel och passar lika bra på julbordet som till vilken vintermiddag som helst.

1 Nov 2019

*Annons Hälsans Kök*

De här tomterna görs på Hälsans Köks Incredible Mince. En formbar sojafärs som du enkelt tinar först för att sedan krydda upp med det du gillar. Forma till bollar eller burgare och stek på. Supersmidigt och framförallt gott såklart!

4 portioner

500 g Hälsans kök Incredible Mince
1 gul lök, finhackad
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 dl ströbröd
1 dl hasselnötter, finhackade
½ dl finhackad färsk salvia
1 apelsin, rivet skal
1 krm mald kanel
1 kram mald kardemumma
riven muskotnöt
salt
svartpeppar
8-10 tomater, gärna i olika färger
olivolja att pensla med

1. Lägg ner Incredible Mince i en skål.
2. Fräs den gula löken i olivoljan tills den mjuknar och får lätt med färg.
3. Rör ner tomatpurén och låt fräsa med i en minut. Blanda sedan ner ströbröd, hasselnötter, salvia, apelsinskal, kanel, kardemumma, muskotnöt, salt och peppar.
4. Häll ner allt i skålen med färs och blanda väl.
5. Skär av toppen på tomaterna, den del där fästet sitter. Gröp sedan ur fruktköttet med en sked.
6. Fyll tomaterna med färsblandningen och lägg på ”locket”.
7. Pensla tomaterna med olja och gratinera sedan i 200 grader i 30 minuter eller tills de har fått fint med färg.