Det här fungerar som en lättare lunch eller förrätt. Eller bara att äta när du är galet sugen på krämiga kantareller omfamnade av frasigt bröd.

12 sep 2016

2 matiga mackor

5 dl kantareller
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör, t ex mjölkfritt
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 msk finhackad färsk persilja, fryst går bra
1 tsk torkad timjan
2 dl riven ost, t ex mjölkfri
salt
svartpeppar
4 stora skivor vitt bröd

Ansa kantarellerna och stek dem i en torr stekpanna tills de har släppt sin vätska.
Hacka schalottenlöken och vitlöksklyftan fint. Blanda ner i svampen tillsammans med smöret och fräs allt tills det mjuknat och fått fint med färg.
Häll på grädden och låt den koka in nästan helt.
Blanda ner persilja, timjan och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
Fördela blandningen på två av brödskivorna. Lägg på de andra brödskivorna och stek sedan allt i generöst med smör eller olja. De ska få fint med färg på båda sidorna.
Servera som de är eller med en god sallad.