De här ser ut som allt kul och gott på samma gång. Stora, knapriga, lagom sega och dekorerade med färgglada chokladlinser.
Recept: Färgglada knappkakor
24 st
200 g smör, t ex mjölkfritt 2 dl strösocker
2 1⁄2 dl farinsocker
2 msk vatten
4 1⁄2 dl vetemjöl
2 msk majsstärkelse
1⁄2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
300 g färgglada chokladknappar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, strösocker, farinsocker och vatten krämigt med en elvisp. Ha tålamod, det tar några minuter.
3. Sikta ner vetemjöl, majsstärkel-
se, salt, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vispa ner de torra ingredienserna i smörsmeten.
4. Byt sedan ut vispen mot en slev och rör ner chokladknapparna.
5. Rulla små bollar och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar.
6. Håll avstånd mellan dem, de flyter ut en del.
7. Grädda kakorna i 12-14 minuter. Ta ut och låt svalna.