Vegetariska ”sniglar” (vitlökschampinjoner)

Ibland vill man bjuda på något extra till förrätt. Något som skriker sniglar och får gästerna att kippa efter andan. För det är verkligen speciellt att duka fram små snigelfat fyllda med vitlöksdränkta champinjoner. Champinjoner så goda att till och med champinjonhatare inte kan stå emot dem.

4 portioner

De här är bäst att servera med ett gott bröd som kan suga upp det smakrika vitlökssmöret.

20 små champinjoner
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 msk persilja, finhackad
100 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
1 msk vitt vin
0,5 tsk salt
svartpeppar
2 msk smält smör, t ex mjölkfritt

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Ta bort stammen på champinjonerna och lägg hattarna med undersidan upp på en bakplåtspappersklädd plåt.
3. Finhacka schalottenlök, vitlök och persilja. Vispa ihop med smör, vitt vin, salt och svartpeppar.
4. Klicka lite vitlökssmör på varje champinjon. Pensla kanterna med smält smör och gratinera sedan i 5 minuter eller tills de har blivit lätt gyllenbruna.