Vi tog allt vi gillar med falafel och gjorde om det till en enkel sallad.

 God som den är, ännu godare med rostat pitabröd och hummus.

14 aug 2017

4 portioner

Vinägrett
½ dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta, pressad
en nypa salt
svartpeppar

Falafelsallad

2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
2 tsk olivolja
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt
svartpeppar

1 salladshuvud, rivet
2 tomater, hackade
½ gurka, hackad
1 rödlök, finhackad
2 msk finhackad persilja, (fryst går bra)

Vinägrett

Vispa ihop samtliga ingredienser till vinägretten.

Falafelsallad

Sätt ugnen på 225 grader.
Häll av spadet från kikärterna och skölj. Blanda med olivolja, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar i en ugnsform och rosta i ugnen i 10 minuter.

Blanda ihop salladen och vänd ner vinägretten. Servera tillsammans med pitabröd.

Relaterade artiklar