Här kommer den ultimata salladen med färska örter, rostat pitabröd, frasig falafel och hummus.

7 maj 2020

*I samarbete med Schysst käk*

Falafeln från Schysst käk hittar du i kyldisken och blir godast om du friterar den eller steker i generöst med olja. Du kan även använda en air fryer eller värma på i micron. Falafeln innehåller 8 % kryddor och görs på blötlagda kikärter precis som den ska göras.

Den lanseras i samtliga butiker och om just din butik inte har den, be de ta in, de finns centralt. Läs mer på Schysst käk hemsida, där kan du även se närmaste återförsäljare. En förpackning på 330 g kostar ca 44 kr.


Den här salladen är en Mellanösternfavorit som är fylld med färska örter, grönsaker och rostat pitabröd. Den friska citrondressingen går himla bra ihop med den friterade falafeln. Jag gillar att mixa ihop en snabb hummus, men det går självklart bra att köpa färdig.

4 portioner

1 libabröd eller 2 pitabröd
0,5 dl olivolja
2 förpackningar Schysst käk falafel
0,5 gurka, finhackad
3 tomater, finhackade
1 romansalladshuvud, finhackat
1 rödlök, finhackad
0,5 kruka mynta, finhackad
0,5 kruka persilja, finhackad
ev. Hummus (valfritt)
citronklyftor, till servering

Dressing
0,5 dl olivolja
0,5 dl citronsaft
salt
svartpeppar

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Riv brödet i bitar och blanda med oljan på en plåt. Rosta i ca 10 minuter eller tills brödet har fått fint med färg.
3. Stek falafeln i generöst med olja. Låt rinna av lite snabbt på hushållspapper och salta sedan.
4. Vispa ihop olivolja, citronsaft, salt och peppar till dressingen.
5. Blanda rostat bröd, gurka, tomat, romansallad, rödlök, mynta, persilja och dressing i en skål eller på ett stort fat.
6. Riv sönder falafeln (jag gillar att göra så) och fördela över. Dekorera med citronklyftor.
7. Servera salladen tillsammans med en klick krämig hummus.

 

Relaterade artiklar