Vi älskar falafel i alla varianter. Grönkålsfalafel, saffransfalafel, rödbetsfalafel, citronfalafel, ärtfalafel, morotsfalafel. Säg en falafel och vi älskar den! Här har vi gjort om den till en sallad. Vi tog alla komponenter av en falafelrulle och bröt ner det i delar. Kvar blev en härlig sallad med kryddiga kikärter.

Falafelsallad
Falafelsallad kan göras på många olika sätt. Här nedan har vi tolkat det genom att ta allt det goda från en falafel och liksom… brutit ner det i delar. Men du kan också göra en mer klassisk falafelsallad med stekt eller friterad falafel, sallad, hummus och friterad pitabröd.
.

Egen enkel falafel
Falafel görs ju på blötlagda kikärter vilket blir både billigt men också väldigt gott. Om du inte känner att du har tid eller lust att blötlägga kikärter kan du alltid testa den här enkla falafeln som görs på konserverade kikärter och är klar på ett kick.
Recept: Vegetarisk Falafelsallad med kikärter
4 portioner
Vinägrett
½ dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta, pressad
en nypa salt
svartpeppar
Falafelsallad
2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
2 tsk olivolja
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt
svartpeppar
1 salladshuvud, rivet
2 tomater, hackade
½ gurka, hackad
1 rödlök, finhackad
2 msk finhackad persilja, (fryst går bra)
Vinägrett
Vispa ihop samtliga ingredienser till vinägretten.
Falafelsallad
Sätt ugnen på 225 grader.Häll av spadet från kikärterna och skölj. Blanda med olivolja, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar i en ugnsform och rosta i ugnen i 10 minuter.Blanda ihop salladen och vänd ner vinägretten. Servera tillsammans med pitabröd.