Vegetarisk falafel bowl

En skål full av smaker, toppad med frasig ekofalafel och rödbetshummus. Kan man önska mer?

4 portioner

I det här receptet testade vi AnammasFalafel från Anamma nya ekologiska falafel. En riktigt, riktigt god falafel som även är helt vegansk och glutenfri.


Rostad blomkålstabbouleh
1 stort blomkålshuvud
3 morötter, i stavar
2 röda paprikor, strimlade
2 msk olivolja
1 paket babyspenat à 70 g
1 näve färsk persilja, finhackad
salt
svartpeppar

Rödbetshummus
1 burk kikärter à 400 g, ca 3 dl kokta
2 kokta rödbetor, i mindre bitar
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 msk citronsaft
salt
svartpeppar

2 paket Anamma Eko Falafel à 240 g

Rostad blomkålstabbouleh
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka blomkålshuvudet fint. Du kan även ta med delar av den hårda stammen om du hackar det lite finare.
Blanda blomkål, morot, paprika, olivolja, salt och peppar på en plåt. Rosta allt i ugnen i 20-30 minuter eller tills allt är mjukt. Ta ut och blanda med babyspenat och persilja. Häll upp i skålar.


Rödbetshummus
Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Mixa dem och övriga ingredienser till en slät hummus med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Stek falafeln i rapsolja tills den är frasig och fin på båda sidor. Servera tilllsammans med rostad blomkålstabbouleh och rödbetshummus.