Klassisk tex-mex som sköter sig själv samtidigt som det bjuds på färger och smaker i överflöd. När den ändå gör sitt i ugnen, satsa på att göra en riktigt smarrig guacamole till.

25 feb 2020

Texmex är väldigt tacksamt att göra vegetariskt/veganskt. Bara byt ut köttfärs eller kyckling mot sojafärs eller vegobitar. Här är en rätt som passar perfekt mitt i veckan eller som en favorit på taco-fredag.

1 röd paprika, strimlad
1 gul paprika, strimlad
1 grön paprika, strimlad
1 rödlök, i tunna klyftor
500 g vegobitar, t ex Oumph, Hälsans Kök, Vegme eller Pease
3 msk olivolja
1 msk limesaft
1 ½ tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk oregano
salt
svartpeppar

Guacamole

3 mogna avokador, tärnade
½ rödlök, finhackad
1 tomat, finhackad
1 röd chili, finhackad
2 lime, saften
salt

Till servering
tortillabröd
guacamole
färsk koriander
limeklyftor

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda grönsaker och vegobitar på en plåt.
3. Rör ihop resterande ingredienser till en marinad och blanda sedan med allt på plåten.
4. Rosta i 20-30 minuter eller tills allt har fått fint med färg.
5. Servera tillsammans med tortillabröd, guacamole, färsk koriander och limeklyftor.

Guacamole
1. Mosa sönder avokadon med en gaffel.
2. Blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt.

 

Receptet är från senaste numret av VEGO. Finns att köpa i butik nu!

Relaterade artiklar