Fågelbon – krispigt cornflakesgodis med choklad och banan

Det här är barnsligt gott! Krispiga cornflakes, choklad, jordnötssmör och banan. Superenkelt godis för alla tillfällen.

*I samarbete med Bubs*

Jag älskar cornflakesgodis och tycker det är så underskattat. Det är superenkelt att göra men också försvinnande gott. Nu i påsktider är det också extra gulligt att de faktiskt ser ut som små fågelbon, inte minst om du dekorerar med Bubs Ovals som ser ut som små ägg.

Just det här cornflakesgodiset har jag adderat mosat banan i, för finns det något mumsigare än kombon choklad + banan + jordnötssmör? Tänkte väl det!

Bubs Goody

Bubs Goody Ovals är godis som man blir lite gladare av. Det är härligt sega små ovaler som kommer i tre olika smaker: Söta i smaken Banana Toffee, salta i smaken Salted Liquorice och sura i smaken Raspberry Blueberry.

Mer med Bubs

Kolla in vårnumret av VEGO (nr 2, 2022), ute nu! Där har jag ännu ett härligt godis med Bubs, cornflakes, kokos och annat gott.

Cornflakesgodis med Bubs Banana Toffee

50 g smör, t ex mjölkfritt
0,5 dl jordnötssmör
1 dl ljus sirap
1 banan, mosad
0,5 dl strösocker
0,5 dl kakao
5 dl cornflakes

Bubs Goody Ovals, Banana Toffee

  1. Smält ihop smör, jordnötssmör och ljus sirap i en kastrull.
  2. Vispa ner bananen tillsammans med strösocker och kakao.
  3. Häll ner cornflakesen i en skål. Vänd ner chokladsåsen och blanda väl.
  4. Fördela blandningen i små eller stora muffinsformar. Dekorera med Bubs Goody Ovals, Banana Toffee. Ställ in i kylskåpet i minst 30 minuter.