Annons
Cape Ad

Minska din klimatpåverkan med Enkla Kassen

Enkla Kassen Sverige-lanserar! Nu kan 6 miljoner personer få den veganska matkassen hem till dörren. En vegansk matkassen som ger 80 % längre klimatpåverkan från mat.

– Sommarvärmen med torka och skogsbränder visar verkligen hur viktigt det är att snabbt vända klimattrenden i positiv riktning. Att äta mer veganskt är den enskilt viktigaste insatsen för miljön. Det konstaterades i den mest omfattande analysen hittills av jordbrukets miljöpåverkan. Därför vill vi göra det så enkelt som möjligt för fler att laga mer god vegansk mat i vardagen. Med Sverige-lanseringen når vi 6 miljoner personer med klimatsmarta hemleveranser och blir därmed den veganska matkassen som når flest, säger Patrik Olsson medgrundare av Enkla Kassen.

Enkla Kassen har märkningen 100%-vegansk från Djurens Rätt.
Kassen går att beställa på Enklakassen.se.

– Vi är ett impact-bolag vilket betyder att vi värdesätter impact före vinst. Därför vill vi mäta och bevisa att vi faktiskt bidrar med utsläppsminskningar. De beräkningar vi utfört hittills tyder på upp till 80 % lägre klimatpåverkan med recepten i Enkla Kassen. Ett enkelt sätt att leva en mer hållbar livsstil, säger Patrik Olsson.