Annons
Cape Ad

Enkla kassen – nu i Norrland

Genom ett samarbete med Best Transport expanderar den veganska matkassen Enkla Kassen med hemleveranser till stora delar av Norrland. B

– Med impactbolaget Enkla Kassen vill vi förenkla och tillgängliggöra hållbar livsstil. Ett enkelt och effektivt sätt att leva mer hållbart är att laga mer vegansk mat i vardagen. Nu är vi stolta över att tillgängliggöra våra klimatsmarta matkassar i stora delar av Norrland. Och det görs dessutom med Best Transports klimatkompenserade hemleveranser vilket går i linje med vårt fokus på klimatnytta, säger Patrik Olsson, VD och medgrundare av Enkla Kassen.

Hit levereras Enkla Kassen i Norrland
Boden
Gävle
Luleå
Sandviken
Skellefteå
Sundsvall
Timrå
Umeå
Örnsköldsvik

Enkla Kassens vision är att göra det enkelt att äta mer hållbart. Företagets veganska matkasse har upp till 80 procent lägre klimatpåverkan än motsvarande mängd vanlig svensk kost*. I samarbete med Best Transport erbjuder matkassen från och med början av november leveranser till stora delar av Norrland. Eftersom Enkla Kassen innehåller råvaror som inte kräver kylning, så som skafferivaror och tåliga grönsaker, går maten att samköras med andra typer av varor. Detta gör transporterna mer effektiva, vilket i sin tur leder till mindre belastning på miljön.