Vissa kanske tänker att tanken på att laga enchiladas känns... jobbig. De har uppenbarligen inte testat det här receptet, fullt av snabba och enkla genvägar. Klart på 20-30 minuter!

28 okt 2019

4 portioner

6 stora tortillabröd
400 g sojafärs
1 gul lök, finhackad
1 påse tacokryddmix
2 dl krossade tomater
3 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 burk majs (300-400 g)
1 burk (ca 2 dl) salsasås
2 dl riven ost, t ex mjölkfri

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Stek sojafärsen i lite rapsolja.
3. Tillsätt löken och låt steka med ett tag. Rör ner tacokryddmixen, de krossade tomaterna, 1 dl av yoghurten samt majskornen. Låt allt bubbla ihop i några minuter.
4. 
Lägg sedan ut tortillabröden och fördela färsfyllningen på dem. Rulla ihop och lägg ner i en ugnsform.
5. Blanda ihop resterande yoghurt med salsasås och bred över tortillarullarna. Toppa med riven ost och gratinera sedan i ugnen i 10-15 minuter eller tills den börjar få fint med färg.
6. Servera med en god sallad och guacamole.