Enkla blåbärsflarn

De här flarnen gör du snabbt till en lyxig brunch i blåbärstider. Frasiga, fräscha och med en fin blåbärssmak har de snabbt blivit en favorit hos oss.

Det går givetvis att experimentera med annan frukt – blåbär är ju exempelvis väldigt gott att blanda upp med äpple!

4 st

6 msk färskost, t ex mjölkfri
0,5 tsk rivet citronskal
1 msk florsocker
2 smördegsplattor
3 dl blåbär, frysta eller färska

1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
Blanda färskosten med citronskal och florsocker och ställ åt sidan.
2. Kavla ut smördegsplattorna lätt och dela dem sedan på mitten. Lägg degplattorna på en plåt med bakplåtspapper och fördela färskosten över.
3. Strö över blåbären och grädda flarnen i 15–20 minuter, tills smördegen har blivit fluffig och fått fin färg. Servera flarnen ljumna.

 

Amanda och Evelines tredje kokbok Junk Food Vego (Kakao förlag) flörtar med skräpmat, men gör det på sitt sätt: svenska smaker, hälsosammare och avskalat.