Den här tacopajen är en riktig favorit, främst eftersom pajdegen bara behöver mixas ihop och tryckas ut i pajformen. Du kan toppa pajen med halverade cocktailtomater innan den åker in i ugnen, men här har vi valt en krämig crème fraîche- och ostcrème. Löjligt gott!

14 okt 2020

4 portioner

Pajdeg
4 dl vetemjöl
en nypa salt
50 g smör, t ex mjölkfritt
1,5 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk
eller havremjölk

Tacofyllning
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
500 g sojafärs
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
0,5 tsk mald koriander
0,5 tsk chiliflakes
1 lime, saften
salt
svartpeppar

Ostcrème
1 dl crème fraîche, t ex Oatly iMat Fraiche eller sojayoghurt
1,5 dl riven ost, valfritt

Sätt ugnen på 225 grader.

Pajdeg
1. Häll ner vetemjöl, salt och smör i en matberedare. Mixa i några sekunder tills smöret har finfördelats. 2. Häll ner mjölken och mixa ihop snabbt. Tryck nu ihop allt för hand till en smidig deg. Tryck ut degen i en oljad springform med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter).
Tacofyllning
1. Fräs gul lök och vitlök i lite olja tills den mjuknar.
2. Rör ner resterande ingredienser och låt fräsa någon minut till. Häll ner i pajskalet.

Ostcrème
1. Blanda ihop ingredienserna i en skål.
2. Bred ut krämen över pajen. Gratinera pajen i 225 grader tills den har fått fint med färg.
3. Ta ut och servera på direkten tillsammans med en god sallad.

Relaterade artiklar