Nachosgratäng är något som är busenkelt men smakar så mycket mer. Det är helt enkelt en kryddig tacofärs som toppas med nachochips och annat gott. Gratinera i ugnen till perfektion och sen har du en rätt som alla glatt kommer hugga in på.
Psst… en perfekt rätt att göra till många!
Recept: Enkel vegetarisk nachosgratäng
6-8 portioner
1 förpackning sojafärs à 850 g
3 påsar tacokrydda
2 dl vatten
2 burkar svarta bönor à 400 g, ca 6 dl kokta
1-2 påsar nachochips
salsa
2 dl riven ost, t ex mjölkfri
1-2 dl havregrädde, t ex Oatly iMat
Servering
crème fraîche, t ex Planti Cooking eller Oatly Turkisk
färsk koriander
limeklyftor
ev. guacamole
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek färsen gyllene i lite olja.
- Rör ner tacokrydda, vatten och bönor. Låt puttra ihop. Häll över färsen i en gratängform (om du inte har en stor panna som funkar både på spis och i ugn).
- Strö över nachochips. Var generös.
- Klicka över salsa.
- Mixa ihop ost och havregrädde till en ostig kräm. Klicka ut över nachosen.
- Gratinera i ca 15 minuter eller tills allt har fått fint med färg.
- Ta ut och toppa med crème fraîche, färsk koriander och limeklyftor.