Enkel vegetarisk nachosgratäng

Här kommer en snabb och enkel nachosgratäng som är perfekt att göra till många. Tacokrydda och smält ost gör det här till en vinnare.

Nachosgratäng är något som är busenkelt men smakar så mycket mer. Det är helt enkelt en kryddig tacofärs som toppas med nachochips och annat gott. Gratinera i ugnen till perfektion och sen har du en rätt som alla glatt kommer hugga in på.

Psst… en perfekt rätt att göra till många!

Recept: Enkel vegetarisk nachosgratäng

6-8 portioner

1 förpackning sojafärs à 850 g
3 påsar tacokrydda
2 dl vatten
2 burkar svarta bönor à 400 g, ca 6 dl kokta

1-2 påsar nachochips
salsa
2 dl riven ost, t ex mjölkfri
1-2 dl havregrädde, t ex Oatly iMat

Servering
crème fraîche, t ex Planti Cooking eller Oatly Turkisk
färsk koriander
limeklyftor
ev. guacamole

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek färsen gyllene i lite olja.
  3. Rör ner tacokrydda, vatten och bönor. Låt puttra ihop. Häll över färsen i en gratängform (om du inte har en stor panna som funkar både på spis och i ugn).
  4. Strö över nachochips. Var generös.
  5. Klicka över salsa.
  6. Mixa ihop ost och havregrädde till en ostig kräm. Klicka ut över nachosen.
  7. Gratinera i ca 15 minuter eller tills allt har fått fint med färg.
  8. Ta ut och toppa med crème fraîche, färsk koriander och limeklyftor.