Enkel vegetarisk veckomeny

Här kommer en helt vegansk/vegetarisk veckomeny så slipper du fundera på det! Billigt, enkelt, husmanskost blandat med influenser från hela världen.

Måndag: Vita bönor i currysås

Du kan aldrig gå fel med currysås. Det här är en vegan/vegetarisk variant på klassikern currykyckling. Du kan använda dig av vegobitar istället, men jag tycker det här är ett perfekt tillfälle att testa vita bönor.

Tisdag: Belugabolognese

Vegobolognese går ju självklart att göra på sojafärs, men belugalinser är helt magiska i en sån här rätt. Dubbla receptet och frys in så har du smarriga matlådor redo.

Onsdag: Potatisbullar med rosépeppar

Potatisbullar! Perfekt om du har rester över eller så bara kokar du ett gäng potatisar, för det här är bland det godaste som finns. Just de här är kryddade med rosépeppar.

Torsdag: Soppa med pepparrotskräm

En billig, säsongsanpassas soppa som du kan slänga ner det mesta i. Pepparrottskrämen ger en härlig kick till hela rätten.

Fredag: Sötpotatisquesadillas

Quesadillas är bara för gott. Den här är helt vegansk och istället för ost så har jag använt mig av krämig sötpotatis och svarta bönor.

Lördag: 5 minuters thai-gryta

Ja, den tar verkligen 5 minuter. Det är faktiskt helt galet hur snabb den här rätten är och ändå smakar så mycket. Psst… hemligheten är röd currypasta.

Söndag: Blomkålscurry

Den här grytan kostar inte många kronor och blir härligt fyllig med röda linser, potatis och blomkål. Du kan äta den precis som den är eller tillsammans med kokt ris.