Annons
Cape Ad

Enkel Snickerstart

En enkel snickerstart med chokladmousse och digestivebotten som kommer älskas av alla.


Jordnötsbotten

4 st

Jordnötsbotten
12 digestivekex
1 dl rostade jordnötter
75 g smör, t ex mjölkfritt

Jordnötsmousse
25 g mörk choklad, hackad
1 msk kakao
2 msk jordnötssmör
2 msk ljus sirap
1 nypa flingsalt
1 dl vispgrädde, t ex havre- eller sojabaserad

Dekoration
färdig chokladsås
0,5 dl hackade jordnötter

Jordnötsbotten

  1. Mixa digestivekex och jordnötter fint i en matberedare.
  2. Smält smöret och häll ner. Mixa ihop.
  3. Tryck ut smulorna i fyra små formar. Pressa hårt.

Jordnötsmousse

  1. Blanda choklad, kakao, jordnötssmör, sirap och salt i en kastrull. Smält ihop på svag värme tills du har en slät, sammetslen kräm. Häll över i en skål och låt svalna
    något.
  2. Vispa grädden fast och fluffig.
  3. Vänd ner en klick vispad grädde i chokladsmeten så att den lättas upp. Vänd sedan försiktigt ner chokladsmeten i den vispade grädden.
  4. Klicka ner smeten i jordnötsbottnarna. Ställ in i kylen i några timmar.
  5. Ringla över chokladsås och strö över hackade jordnötter.