Annons
Cape Ad

Enkel vegetarisk moussaka

En grekisk klassiker som vi har förenklat så att du ska kunna njuta av den utan att lägga ner allt för mycket arbete på den.

4 portioner

olivolja att steka i
500 g sojafärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk mald kanel
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
svartpeppar
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater à 400 g
2 auberginer

Sätt ugnen på 200 grader.
Fräs sojafärsen i olivolja tills den får färg. Finhacka den gula löken och vitlöksklyftan och låt fräsa med i några minuter.
Krydda med kanel, oregano, salt och svartpeppar.
Rör ner tomatpuré och krossade tomater. Låt bubbla på i 5 minuter. Häll ut färsröran i botten av en gratängform.
Tärna auberginerna och stek gyllenbruna i generöst med olivolja. Sprid ut auberginetärningarna över färsen. Gratinera i 20 minuter.