ANNONS

Enkel vegetarisk moussaka

En grekisk klassiker som vi har förenklat så att du ska kunna njuta av den utan att lägga ner allt för mycket arbete på den.

4 portioner

olivolja att steka i
500 g sojafärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk mald kanel
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
svartpeppar
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater à 400 g
2 auberginer

Sätt ugnen på 200 grader.
Fräs sojafärsen i olivolja tills den får färg. Finhacka den gula löken och vitlöksklyftan och låt fräsa med i några minuter.
Krydda med kanel, oregano, salt och svartpeppar.
Rör ner tomatpuré och krossade tomater. Låt bubbla på i 5 minuter. Häll ut färsröran i botten av en gratängform.
Tärna auberginerna och stek gyllenbruna i generöst med olivolja. Sprid ut auberginetärningarna över färsen. Gratinera i 20 minuter.