Enkel chorizopanna

Här blandas allt bara enkelt i en ugnsform och gratineras till perfektion. Så smidigt!

Jag verkligen älskar plåtmat eftersom det är så smidigt. Man bara blandar allt på en plåt, gratinerar, sen är det klart! Den här plåten har en del potatis i sig, men du kan gärna lägga till mer om du vill göra det ännu matigare. Jag gillade däremot att servera allt med ett gott bröd till. Saffranssåsen är bara en bonus, det är gott även utan.

Vegetarisk chorizo

Det finns så många vegetariska chorizo att välja mellan. Peas of heaven, ICA, Sorunda korvfabrik m fl. Det gäller bara att hitta din favorit.

300 g vegochorizo, skivad
400 g fast potatis, i bitar
1 burk krossade tomater à 400 ml
2 rödlökar, i tunna klyftor
2 röda paprikor, i bitar
1 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
salt
svartpeppar

Saffranssås
1,5 dl yoghurt, t ex havre- eller sojabaserad
0,5 dl majonnäs, t ex äggfri
0,5 paket saffran
salt
svartpeppar

Servering
gott bröd

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll ner samtliga ingredienser i formen. Blanda väl.
  3. Rosta i ca 40 minuter eller tills allt har fått fint med färg.
  4. Rör under tiden ihop ingredienserna till saffranssåsen.
  5. Servera med saffranssås och ett gott bröd.