Fajitaenchiladas , 4 portioner
Glutenfritt? Använd glutenfria tortillabröd
Fajitagrönsaker
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
5 paprikor i valfria färger
400 g blandad svamp, t ex champinjoner, portabello och ostronskivling
2 tsk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
salt
svartpeppar
8 tortillabröd
Enchiladasås
2 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater à 400 g
1 msk chilipulver
1 tsk cayennepeppar
2 tsk spiskummin
1 tsk oregano
2 msk limesaft
salt
svartpeppar
Fajitagrönsaker
Skär rödlökarna i klyftor. Skiva vitlöks- klyftorna fint. Strimla paprikorna och hacka svampen grovt. Stek allt i omgångar i lite olja. Häll tillbaka allt i stek- pannan och krydda med chilipulver, paprikapulver, spiskummin, salt och svartpeppar. Lägg ut tortillabröden på ett arbetsbord. Fördela fyllningen i mitten på varje bröd och rulla sedan ihop. Lägg rullarna tätt i en gratängform.
Enchiladasås
Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs i olivoljan tills de mjuknar och får lätt med färg. Häll på krossade tomater, chilipulver, cayennepeppar, spiskummin, oregano, limesaft, salt och svartpeppar. Låt puttra på i 10 minuter. Skeda såsen över enchiladarullarna. Gratinera allt i 200 grader i ca 20 minuter. Servera tillsammans med en god sallad och avokado- och koriandersås.