Annons
Cape Ad

En vegodag i London

Hur är det att leva som vegan i London? Följ med Sanne Lundbäck på en heldag av mat, mat och mera mat.

Timberyard

Mäktigt. Kaotiskt. Vackert. Att med ett ord beskriva min hemstad under de senaste två åren är omöjligt, för Londons alla dånande dubbeldäckare och märkliga marknader är svårfångade. Desto enklare då att beskriva hur det är att vara vegan i London: fantastiskt! Följ med på en heldag av mat, mat och mera mat.

Av: Sanne Lundbäck

Vi börjar med att ta oss en frukost på rustikt myshipstriga Timberyard i Soho, med färskpressade juicer av alla de slag – om du har min smak tar du något tokigt med ingefära och tomat, om du har min flickväns smak tar du hundra procent apelsin och ingen märklig grönsak. Här finns även kokosgröt och rödbetsmackor, samt soja- och mandelmjölk som de hårknutsprydda baristorna skummar ner i en av stans bästa cappuccinos.

Cook Daily

Det gör mig lycklig ända in i själen att hitta spännande och oväntade platser att äta på. Därför lunchar vi nu hos Cook Daily i Shoreditch, som med sitt läge inne i en marknad byggd av lastcontainrar känns välkomnande opretentiöst.  Menyn doftar sydasiatiskt och består av olika bowls till bredden fyllda av färgsprakande ingredienser som grön curry, plantain och färsk chili. Vi hugger in ute på marknadens torg, med stor sannolikhet i sällskap med ett liveband någonstans i bakgrunden.

Vi tar oss norrut medan skymningen faller, passerandes falafelhak och Regent’s Canals husbåtar. Snart är vi framme i Dalston, och här ska vi äta på Fed By Water! Vi slår oss ner på den hemtrevliga italienska restaurangen och gör vårt bästa med att välja bland fantastiskheterna. Vad sägs om färskt bröd och hemmagjord ost till förrätt? Kanske carbonara med rökt tofu till huvudrätt? Och chokladpizza till efterrätt, så klart.
London är en underbar stad i allmänhet och för veganmat i synnerhet. Åk genast dit, och hälsa gatumusikanterna på Leicester Square från mig!

 

Fed By Water

Timberyard Soho
4 Noel Street

W1F 8GB

www.tyuk.comCook Daily

Boxpark, 2-4 Bethnal Green Road

E1 6GY

www.cookdaily.co.ukFed By Water

64 Kingsland High Street

E8 2LX

www.fedbywater.co.uk