En svinnfri jul

Med målet att minska svinnet under julfestligheterna uppmanas vi nu att dela med oss av tips på goda rätter som kan tillagas av maten som blivit över.

– Eftersom att det är återkommande varje år tror vi att många sitter inne på recept och idéer hur man livar upp julmatens rester. Nu vill vi komma åt de här idéerna och recepten som inte skrivs ner eller delas utan som sitter i ryggmärgen. Förutom att inspirera vill vi framförallt med det här uppropet uppmärksamma fler om att leva hållbart inte bara handlar om vilka varor vi väljer att plocka med oss hem utan även att se till att god mat inte går till spillo, säger Louise Pettersson på matsvinnsappen ResQ Club som är initiativtagare till uppropet.

I evenemanget på Facebook har bland annat Therese Elgquist och Stockholmfood aka Rebecca Brage berättat om sina bästa tips och även okända matentusiaster uppmanas att dela sina restrecept. ResQ Club satsar också på att att minska matsvinnet även innan jul. Exempelvis genom att ge extra förmånliga priser på räddad mat från restauranger om de märker att det finns mycket mat kvar att rädda i slutet av dagen, hur vi ska bli proffs på att äta julbord och fun facts om vad svenskarna gillar och ogillar på julbordet.

Låter det spännande? Häng på, tillsammans blir vi starkare!