En riktig klassiker som här görs den med jordnötssmör, banan… och för de som vill götta till det ännu mer: kokosbacon!



27 apr 2019

Det veganska köket är skriven av VEGO:s grundare Mattias Kristiansson och är en komplett guide till det växtbaserade köket. Här finns 1 700 recept fördelade på 656 sidor och 32 kapitel. Finns på Adlibris, Bokus och Akademibokhandeln.

2 st

4 skivor vitt bröd
2 msk jordnötssmör
1 banan, skivad
2 msk kokosbacon

Kokosbacon
1 dl kokoschips
0,5 msk ljus sojasås
0,5 tsk liquid smoke
0,5 msk lönnsirap

1. Rosta brödskivorna.
2. Bred på jordnötssmör på båda sidor och toppa med skivad banan och kokosbacon. Lägg ihop dubbla och hugg in.

Kokosbacon
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop samtliga ingredienser på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i ugnen
 i ca 5 minuter eller tills kokoschipsen börjar få fin färg. Ta ut och låt svalna helt.

Relaterade artiklar