Ljuvt ekovin från Down Under

Att man både är ett litet familjeföretag och odlar ekologiskt är en ovanlighet i Australien, vars vinindustri i mångt och mycket styrs av väldigt stora vinfirmor.

Paul och Jill började odla druvor i McLaren Vale 1980 men det var dottern Melissa som styrde in odlingarna på ekologiska och biodynamiska principer. Tillsammans med sin make Mike driver hon familjeföretaget framåt med 100 % ekologisk odling.

Mitt i vingården står ett stort träd som ger skydd åt fåglar, fjärilar och insekter och där det växer vilda blommor runtom. Ekosystemet bidrar till de gynnsamma förhållandena för vinodling och idag är det en symbol för allt som Gemtree står för: att man enbart tar från naturen det som man kan ge tillbaka samt att man bidrar till sin omgivning och till de som lever runtomkring. Trädet återges på etiketten på alla viner man tillverkar.

Gemtree Cinnabar GSM
är ett vin med klara släktdrag med vinerna från södra Rhône, det område där druvorna Grenache och Mourvèdre har sina högsäten. Syrah, som kallas Shiraz i Australien och har stolta anor i landet, odlas också i södra Rhône.
Druvblandningen Grenache, Shiraz och Mourvèdre (GSM) är alltså från Rhône men marken ligger i australiska McLaren Vale där Mike och Melissa Brown odlar ekologiskt och biodynamiskt.

Gemtree  Cinnabar GSM 2015   EKO/VEGAN

Från: McLaren Vale, Australien
Art.nr: 4624
Pris: 142 kr
Doft: Generös doft med inslag av plommon, mörka körsbär, örter, vanilj och peppar.
Smak: Stor smak av svarta bär, plommon och lakrits och en mjuk, frisk eftersmak med drag av örter och fat.